AIOS en ANIOS

Als AIOS, ANIOS of HAIO is er vaak sprake van een flexibel inkomen en/of een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring. Bij Hypotheek voor de Zorg kan je toch een hypotheek krijgen op basis van het huidige inkomen en eventuele onregelmatigheidstoeslagen.

Hiervoor hebben wij speciale afspraken gemaakt met een aantal geldverstrekkers om toch hypotheek te kunnen verstrekken aan een AIOS, ANIOS of HAIO op basis van het huidige inkomen.

Wanneer de opleiding succesvol is afgerond en je toetreedt tot een maatschap zijn er ook mogelijkheden

Bij het bereken van de maximale hypotheek, is het ook belangrijk dat een eventuele studieschuld bij DUO wordt opgegeven.

Bij het berekenen van de maximale hypotheek heeft de hoogte van de oorspronkelijke hypotheekschuld invloed op het maximale bedrag wat je kan lenen. Los je geheel of gedeeltelijk jouw DUO schuld af, dan kun je weer meer hypotheek krijgen.

Ook andere schulden hebben invloed op je maximale hypotheek.

Naast spaargeld kun je ook een schenking van (schoon)ouders inbrengen, als eigen geld. Vanaf 1 januari 2023 is de schenkingsvrijstelling eigen woning € 28.947,-

Naast het bedrag wat op inkomen kan worden geleend. Is het bedrag ook gemaximeerd tot de koopsom of waarde van de woning (na verbouwing/verduurzaming).

Wil jij weten wat jou mogelijkheden zijn, maak dan snel een vrijblijvende afspraak via de website. De afspraak kan online, bij ons op kantoor of bij jou thuis.